Gyógyturizmus

A Medve-tó kialakulása után neves tudósok siettek a vidékre, kísérletekkel bizonyították, hogy a különleges összetételű vize, valamint a tóparton található iszap számos betegség gyógyítására alkalmas.

A Szovátán végzett gyógykezelések messze földön híressé váltak, az itteni gyógyászat három fő tényezőn alapszik: a kedvező időjárás, a helioterm sós tavak vize és a gyógyiszap. A tiszta levegő, a tavak körüli dús növényzet, a gazdag és változatos állatvilág kedvezően befolyásolják a gyógyulási folyamatokat, valamint a betegek közérzetét.

Szováta és az itt található gyógykezelés fejlődése, kisebb nagyobb megtorpanásokkal, napjainkban újabb virágkorát éri.

Külföldi befektetők felújították a szállodákat, a tavak környezetét rendbe tették, esélyt adva a minőségi gyógyturizmus kialakulásának. Az igénybe vehető gyógykezelések különböző reumatikus betegségek, bőrbetegségek, idegrendszeri betegségek, krónikus női betegségek, krónikus tüdő és légúti megbetegedések esetén nyújthatnak hatásos segítséget a gyógyulásban.  Fontos eredményeket értek el a nőgyógyászati problémák, legfőképp a meddőség kezelésében. Jelenleg lehetőség van 1o-12 napos megelőző gyógykezelésre, illetve van rehabilitációs program is.

Megszaporodott a gyógyászati és wellness szolgáltatások száma is: balneo- és hidroterápia, mechano- és kinetoterápia, elektroterápia, fototerápia, inhaláció, bőrgyógyászati kúra, psoriasis, gőzfürdő, szauna, szolárium.

Az aktív turizmus szerelmeseinek fitnesz terem vagy gyalogtúra lehetőség a közeli erdőkben dombokon.

A fürdőtelep egy óriási kiépített parkra hasonlít, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozást.

veltravel.ro
veltravel.ro
veltravel.ro
veltravel.ro